V prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je šestega februarja potekal posvet v okviru projekta Bridge 47, v sodelovanju Platforme SLOGA, Ministrstva za zunanje zadeve, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Centra za mednarodne odnose Fakultete za družbene vede in Zavoda Povod.

Na posvetu so predstavili poročilo Analiza področja globalnega učenja v Sloveniji s priporočili za nadaljnjo krepitev področja (.pdf), ki ga je v okviru projekta Bridge 47 pripravila raziskovalka Jana Arbeiter s Centra za mednarodne odnose Fakultete za družbene vede. Predstavitvi je sledila moderirana razprava, ki je udeležencem omogočila predstavitev pogledov na podana priporočila in možen nadaljnji razvoj globalnega učenja in VITR.

Svoje poglede so podali predstavniki javnega in nevladnega sektorja, Aleš Ojsteršek (vodja sektorja za razvoj izobraževanja na MIZŠ), Uroš Vajgl (vodja sektorja za MRS in MHP na MZZ), Tina Trdin (društvo Humanitas) in Max Zimani (zavod Global). Sledila je izjemno plodna razprava, z dobrimi prispevki, v okviru katere so udeleženci izkazali podporo poudarkom in priporočilom raziskovalke ter jih nekoliko nadgradili.

Celotni prispevek: Sloga, 6. 2. 2020

(Skupno 53 obiskov, 1 današnjih obiskov)