Ob izteku evropskega leta ustvarjalnosti in inovativnosti je CMEPIUS pripravil konferenco na temo umeščanja projektnih dosežkov programa Vseživljenjskega učenja v slovenski prostor.

Vključevanje v projekte mednarodnega sodelovanja je bila namreč inovacija sama po sebi, ki je močno vplivala na obstoječi sistem izobraževanja in usposabljanja. Sodelovanje v programih EU je jasno pokazalo na to, kakšna vloga je v družbenem razvoju posameznih držav namenjena znanju, kakšen je status izobraževalcev, kakšna je vloga izobraževalnih institucij in kako so le-te vpete v okolje.

O inovativnosti so nam v uvodnem delu spregovorili dr. Janez Mayer, predavatelj in priznani strokovnjak s področja merjenja in aktiviranja intelektualnega potenciala, kariernega razvoja in ustvarjalnosti ter Peter Florjančič, ikona slovenskega inovatorstva, izumitelj stekleničke za parfume in okvirčkov za diapozitive, ki je delal za podjetja kot so Kodak, Elisabeth Arden, Dunhill, L’oreal in drugi. O samem evropskem letu ustvarjalnosti in inovativnosti, pa nam je nekaj besed povedal tudi nacionalni koordinator Leta, mag. Mirko Zorman.

V delavnicah, ki so se osredotočale na prispevek mednarodnega sodelovanja k inovativnosti na nivoju posameznika, projekta oziroma organizacije, pa so sodelovali predstavniki slovenskih institucij, ki rezultate svojih projektov uspešno umeščajo v strategijo svojega dela, osebne rasti in strokovnih kompetenc.

Konferenca je potekala 8.12.2009 v Grand hotelu Union. Konferenci je sledila podelitev nacionalnih nagrad Jabolka kakovosti, ki jih je podelil minister RS za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič.

Na spletni strani CMEPIUS je objavljeno tudi gradivo s konference.

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)