Kolegice in kolegi, gospe in gospodje, spoštovane in spoštovani,

po mojem mnenju zaključujemo precej dinamično leto. Ko se bomo nanj ozrli nazaj, ga bomo verjetno ocenjevali vsak po svoje. Z vidika dogodkov na področju izobraževanja, znanosti, športa in informacijske družbe pa lahko ugotovimo, da je bilo po turbulentnem začetku leta v drugi polovici vendarle veliko bolj umirjeno. Redko komu je bilo v tem letu enostavno, vendar mislim, da smo lahko ob zaključku leta zadovoljni. Uspeli smo umiriti šolsko polje, naredili smo nekaj korakov na poti izboljševanja izobraževalnega sistema, veselimo se dosežkov slovenskih raziskovalk in raziskovalcev ter odličnih uvrstitev slovenskih športnic in športnikov.

Prazniki so idealen čas, da si vzamemo čas zase, za svoje bližnje, da jih vsak po svoje preživimo najlepše. Prazniki so namenjeni utrjevanju ter obnavljanju naših socialnih vezi. Zato vam želim, da bi prazniki minili v prijetnem vzdušju. Ob tem ne smemo pozabiti dejstva, da 26. decembra praznujemo dan samostojnosti in enotnosti, s katerim obeležujemo plebiscit, to izjemno pomembno dejanje v slovenski zgodovini.

Verjamem, da si je marsikdo med nami želel danes boljšega stanja kot ga imamo. A hkrati sem optimist in lahko iskreno upam, da bomo s skupnimi močmi vendarle uspeli narediti boljše. Znanje in razvoj sta na vseh področjih tisto, kar nam lahko tlakuje pot v obetavno prihodnost. Znanje in razvoj vodita do jasnega izražanja stališč, predvsem pa do boljših rešitev. Imamo pogled usmerjen v prihodnost, zato da začrta nove cilje. Če vemo kaj in kako hočemo, bomo do tja s strpnostjo, sodelovanjem, dialogom, delavnostjo in uporabo razuma postopoma tudi prispeli.

Zato vsem vam, vašim bližnjim in predvsem vsem tistim, ki v teh dneh nimajo tako toplega doma, želim srečno, zdravo in uspešno novo leto.

Vsem tistim, ki hodijo v šolo in so pred njimi počitnice želim, da bi bile brezskrbne, vesele in sproščene. Vsi skupaj upamo, da bo zima poskrbela tudi za kaj snega, zato da bomo lahko lahko užili zimske radosti. V novem letu pa vsem želim, da bi bili zdravi, zvedavi in hkrati polni mladostne energije.

Vir in video posnetek: MIZŠ, 23. 12. 2013

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)