Dragi študentke in študenti,

smo na pragu novega študijskega leta. Ko se sama spominjam svojih študijskih let, predvsem kot brucka, mi ti prijetni spomini vedno prikličejo nasmeh na obraz. Ko sem kot najstnica vkorakala v prostore fakultete, je v meni kar vrelo od radovednosti, želje po znanju, vedenju in občutka odraslosti.

Študentska leta pa so poleg osvojenih znanj, ki so pomembno zaznamovala mojo pot, pomenila tudi priložnost spoznavanja drugih, sklepanja novih prijateljstev. Lepo mi je, kajti ta prijateljstva so še vedno z mano.

Posebno dobrodošlico izrekam bruckam in brucem. Naj izbrani študij vsakomur od vas izpolni vaša pričakovanja, vas popelje bliže zastavljenim ciljem. Zato vam želim, da se čim prej navadite na novo okolje, na nov način dela, uspešno študirate in doštudirate, ob tem pa seveda ne pozabite tudi na to, da ima mladost veliko priložnosti za zabavna doživetja.

Spoštovani vsi zaposleni v visokem šolstvu, dragi kolegice in kolegi,

zahvaljujem se vam za ves trud, ki ga vložite v delo z mladimi – raziskovalno, pedagoško, in seveda z navdihom mladosti zmoremo skupaj. Zato tudi vrsta uspehov naših mladih, tako doma kot v tujini, odmevajo, močno.

Zato hvala, da ste skupaj z njimi in da skupaj z njimi premikamo naprej.

Naj bo novo študijsko leto uspešno za vse.

dr. Maja Makovec Brenčič

MINISTRICA

Vir: MIZŠ, 30. 9. 2016

(Skupno 11 obiskov, 1 današnjih obiskov)