Drage študentke in študenti, spoštovani vsi zaposleni na univerzah in drugih visokošolskih zavodih,

pred nami je novo študijsko leto. Upam, da ste si nabrali novih študijskih moči in da se že veselite novih znanj in spoznanj.

Še posebej iskreno dobrodošlico izrekam bruckam in brucem, ki se na študij šele podajate. Želim vam, da hitro osvojite nova okolja in način dela ter da odgovorno privzamete študijske izzive, ki so pred vami. Prepričana sem, da bodo visokošolske institucije naredile vse, da bodo vaša pričakovanja izpolnjena.

Spoštovani vsi zaposleni,

vem, da vsakdo v svoji vlogi in s svojim videnjem po najboljših močeh soustvarjate kakovostno visoko šolstvo. Prav kakovost, mednarodna odprtost, podporna okolja za razvoj ustvarjalnosti in inovativnosti, povezovanje izobraževanja, znanosti in gospodarstva so in bodo ključna področja delovanja našega ministrstva. A vse to lahko dosegamo le skupaj, v nenehnem dialogu in v skupni odgovornosti, da kakovostna znanja in kompetence krepijo zaposljivost in zaposlenost mladih, doprinašajo h gospodarskemu in družbenemu napredku, ustvarjanju novih delovnih mest in razvojnih priložnosti. 

Spoštovani vsi, naj nas v novem študijskem letu povezujejo radovednost, ustvarjalnost in dialog za stabilno in kakovostno visokošolsko ter znanstveno-raziskovalno prihodnost.

Srečno!

Videoposnetek poslanice ministrice

Vir: MIZŠ, 30. 9. 2015

(Skupno 10 obiskov, 1 današnjih obiskov)