11. februarja obeležujemo mednarodni dan žensk in deklet v znanosti, ki ga je razglasila Generalna skupščina Združenih narodov.

Nosilca programa L’Oréal Adria in Nacionalna komisija za UNESCO, ki v Sloveniji že 15 let s štipendijami podpirata mlade raziskovalke, verjameta, da dosežki žensk v znanosti izboljšujejo svet prihodnosti. Tako so doslej v Sloveniji podprli že več kot 40 znanstvenic. V letošnjem jubilejnem letu bodo poleg treh novih podeljenih štipendij skrbeli tudi za prepoznavnost dosežkov znanstvenic z ozaveščevalno kampanjo Abeceda znanosti.

Vir in več informacij: Talentiran.si, 10. 2. 2021

Čestitke vsem znanstvenicam za današnji dan! Že zgolj z našim odnosom in podporo lahko dajemo pomembno težo glasu žensk v znanosti. Dejanja in spoznanja znanstvenic pa so tista, ki na koncu govorijo sama zase, z dejstvi in dokazi!

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec ob tem izpostavlja pomembno vlogo, ki jo na področju raziskav in razvoja predstavljajo raziskovalke ter se zavzema za spodbudno in vključujoče ter etično raziskovalno okolje, ki bo dosledno upoštevalo načela enakosti spolov v znanosti. Celotna poslanica MIZŠ, 11. 2. 2021

(Skupno 25 obiskov, 1 današnjih obiskov)