Začenja se novo šolsko leto. Ob tej priložnosti je ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec namenila posebno poslanico učenkam, učencem, dijakinjam, dijakom, staršem ter zaposlenim v vzgoji in izobraževanju.

  • Spoštovani vsi zaposleni v vzgoji in izobraževanju, dragi učenci in učenke, dijaki in dijakinje, starši, spoštovani vsi!
  • Cenjeni učitelji in učiteljice, profesorji in profesorice ter vsi zaposleni v vzgoji in izobraževanju!
  • Spoštovani vsi!

Celotno poslanico si preberite na strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport z dne 31. 8. 2021

Vse je zgolj in samo v naših rokah in glavah. Naša skupna odgovornost je, da razumemo in da naredimo vse, da otrokom in mladim zagotovimo varno učno okolje, v katerem bodo lahko pridobivali znanja in razvijali svoje potenciale.

Za odprte šole lahko in moramo največ narediti sami. V primerjavi z lanskim letom imamo letos v sobivanju z virusom na voljo dva močna, nova znanstvena odgovora – cepljenje in testiranje. In vem, da imamo še vedno isto močno željo – da ostanemo zdravi in da naši otroci pridobijo nova znanja v šolah, z učiteljicami in učitelji.

Pazite drug na drugega, pomagajmo si in se spodbujajmo – v dobrih in malo manj dobrih dnevih, od začetka, pa vse do konca še enega novega šolskega leta!

(Skupno 39 obiskov, 1 današnjih obiskov)