Spoštovane študentke in študentje,

pred nami je novo študijsko leto, v katero nekateri vstopate prvič. Verjamem, da z velikimi pričakovanji, ki se bodo izpolnila, če se boste za to potrudili. Velika življenjska prelomnica je, ko človek prične s študijem. Ta namreč  prinaša nov način življenja, nov način dela, pa seveda tudi nova poznanstva, izkušnje in predvsem prijateljstva. Predvsem pa prinaša veliko znanja s področij, ki vsakega od nas v resnici zanimajo.

Vsem študentkam in študentom ob začetku študijskega leta želim, da bi se študija lotili čim bolj resno. Da bi se ga veselili, karkoli ste že izbrali, hkrati pa se zavedali, da je znanje še vedno najboljši način za družbeno promocijo. Pomembno je, da si čim bolj premišljeno, ampak obenem bogato, izberete študijske dejavnosti, da ste aktivni, angažirani, saj so študijska leta zagotovo najboljša. Pomembno je, da se družite z vrstniki, zavedajoč se, da bodo prijateljstva, ki jih boste ustvarili, nemalokrat trajala vse življenje. To pa je. poleg izobrazbe, tisto kar v življenju največ šteje.

S študijem boste pridobili izjemno osnovo za svojo poklicno in življenjsko pot. Študij namreč nikoli ni bil samo izobraževanje za poklic, ampak je nekaj več, je tisto, kar nas oblikuje in zaznamuje za celo življenje. Zaradi tega si velja pridobiti čim širšo izobrazbo, čim več znanj, zato vas pozivam, da k študiju pristopite premišljeno.

Visokošolska izobrazba predstavlja vrh izobraževalnega procesa in kot taka zahteva najvišji angažma vseh študentk in študentov. Obenem to velja za visokošolske učiteljice in učitelje ter vse, ki tako ali drugače še sodelujejo v izobraževalnem in v vseh podpornih procesih. Odlično znanje, to je tisto kar želite pridobiti. Je odlika dobrih. In samo to je tisto, kar lahko posameznika dvigne iz povprečja. Zato se velja potruditi in vzeti iz visokošolskega izobraževalnega sistema čim več tistega kar vas zadovoljuje in s čimer boste lahko v prihodnosti ne samo konkurenčni, ampak tudi zadovoljni.

Bruckam in brucem želim, da bi se čim prej privadili novemu, zanimivemu načinu življenja, novemu okolju in novemu načinu dela, vsem ostalim pa, čim prijetnejše študijsko leto 2013/2014.

Vir: MIZŠ, 1. 10. 2013 in video Poslanica ministra dr. Pikala

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)