Ministrica dr. Maja Makovec Brenčič ob zaključku letošnjega šolskega leta učenkam in učencem, dijakinjam in dijakom ter vsem zaposlenim na področju vzgoje in izobraževanja želi lepe in sproščene počitnice… Več pa v posebnih poslanicah.

Drage učenke in učenci, drage dijakinje in dijaki,

šolsko leto 2016/2017 je za nami. Deset mesecev ste trdo garali. Verjamem, da je bilo zanimivo, poučno, zabavno, a vendar tudi naporno. Že kar nekaj let je tega, ko sem sama hodila v osnovno oz. srednjo šolo, a se še dobro spomnim, da zadnji tedni in dnevi pred šolskimi počitnicami, ko se zaključujejo predmeti in utrjujejo ocene, pomenijo tudi odštevanje do trenutka, ko šolske torbe za nekaj časa odložite in pospravite v kot.

Upam, da se je šolsko leto za vsakogar izmed vas razpletlo po načrtih in da ste z doseženim znanjem zadovoljni. Če vam je morda kdaj spodletelo in ocene niso bile vedno po vaših željah, si tega nikar ne ženite preveč k srcu. Naj bo to motivacija, da se boste vnaprej še bolj trudili. Ne pozabite, karkoli že boste počeli v življenju, izobrazba in predvsem pridobljeno znanje vam bo prišlo zelo prav.

Pred vami sta dva sproščena meseca brez šolskih klopi. Ni treba vseh prostih dni preživeti pred televizijo, računalnikom, ali pa s prenosnikom in mobilnim telefonom v roki. 🙂 Počitnice so najboljša priložnost za kakšen izlet v naravo, kakšno dobro knjigo, različne športne aktivnosti in nenazadnje tudi za kakšno uro spanca več.

Uživajte na zasluženih počitnicah, privoščite si jih na polno, a vendarle po pameti!

———————-

Spoštovani učitelji in učiteljice, ravnatelji in ravnateljice ter drugi strokovni delavci in delavke, vsi zaposleni v vzgoji in izobraževanju,

hvala za vaš trud, za nesebično pomoč, vse spodbude in priložnosti, ki jih nudite mladim. Mladi so naša prihodnost, vi pa tiste in tisti, ki jo pomagate pomembno sooblikovati.

Opravljate eno najtežjih in najpomembnejših nalog, ko prenašate znanje mladim. Prav vam gredo zasluge, da so naši učenci in učenke, dijaki in dijakinje med najboljšimi na svetu na različnih področjih znanja. Vem tudi, da nosite vse večjo odgovornost. Vse bolj tudi na vzgojnem področju. Družbena pričakovanja do šole so namreč vse večja.

Hvala za vse opravljeno delo, za vaš prispevek k temu, da Slovenija tudi zaradi vas raste kot družba znanja. 
Privoščite si sproščeno poletje, naj bo pravi oddih za vas in vaše bližnje. Septembra pa nas vse skupaj čakajo spet novi izzivi.

Vir: MIZŠ, 22. 6. 2017

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)