World Cultural Council (WCC) je Univerzo v Mariboru povabil, da predlaga kandidate za Svetovno nagrado na področju znanosti in umetnosti v letu 2013 (2013 World Awards in Science and Arts).

WCC vsako leto podeli posameznikom ali institucijam nagrado Albert Einstein World Award of Science za dosežke na področju fizike – matematike – astronomije, znanosti o življenju, biologije, biokemije, medicine, paleoantropologije, ekologije ali kemije. Vsako drugo leto pa nagrado Leonardo da Vinci World Award of Arts, ki jo podeljujejo priznanemu umetniku, kiparju, pisatelju, pesniku, snemalcu, fotografu, arhitektu, glasbeniku oziroma umetniku, čigar delo predstavlja pomemben prispevek k svetovni umetniški dediščini.

Nagrajenci so izjemni raziskovalci ali pa so vodilni na svojem področju, katerih dela so imela izjemen vpliv na napredek človeške kulture. Po skoraj 30-ih letih so sedaj te nagrade splošno priznane in zelo cenjene. (seznam dosedanjih nagrajencev)

Posredovani predlogi morajo vsebovati življenjepis kandidata, z navedenimi dosežki na dotičnem področju in njen/njegov prispevek k izboljšanju našega sveta. Več podrobnosti tukaj.

Univerza v Mariboru vabi k posredovanju predlogov, ki morajo biti v angleškem jeziku v word ali pdf obliki, najkasneje do 22. oktobra 2012 na elektronski naslov: . Prav tako mora predlagatelj originalni izvod poslati po pošti na naslov (s pripisom ”za 2013 World Awards in Science and Arts”):

Vir: UM, 26. 7. 2012

(Skupno 25 obiskov, 1 današnjih obiskov)