Na spletišču ministrstva za izobraževanje je dne 18. 5. 2015 objavljeno vabilo na posvet Going Local – Slovenija 2015: Strategija za enotni digitalni trg za Evropo.

Evropska komisija je 6. maja 2015 predstavila podroben načrt za oblikovanje enotnega digitalnega trga. Sprejeta Strategija za enotni digitalni trg za Evropo bo v naslednjih letih pomembno vplivala na gospodarstvo, nevladne organizacije, posameznike in državno upravo.

Za seznanitev zainteresirane javnosti Evropska komisija in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport organizirata posvet z javno predstavitvijo strategije in razpravo o njenem vplivu in izvajanju, ki bo v četrtek 21. maja 2015 od 9.00 do 13.30 na Gospodarski zbornici Slovenije, dvorana B, Dimičeva 13, Ljubljana.

Posvet bo odprla ministrica dr. Maja Makovec Brenčič, strategijo za enotni digitalni trg pa bo predstavil Zoran Stančič, namestnik generalnega direktorja Generalnega direktorata Evropske komisije za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo (DG CONNECT). Posvet je tudi priložnost za odziv slovenske javnosti na predlagano strategijo za enotni digitalni trg.

Vsebinska razprava bo potekala v okviru treh okroglih miz, ki jih bodo vodili:

  • Aleš Špetič, glasnik digitalnih tehnologij,
  • mag. Simon Delakorda, Inštitut za elektronsko participacijo, in
  • doc. dr. Vesna Dolničar, Fakulteta za družbene vede.

Vabilo in program posvetu

Udeležbo prijavite na naslov: zit(at)gzs.si.

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)