V okviru projekta Slovenija znižuje CO2: dobre prakse vas 29. maja 2012 vabimo na posvet in predstavitev dobre prakse šolskih ekovrtov. Dogodek se bo odvijal v torek, 29. maja 2012, na Gimnaziji Šiška, Aljaževa 32, Ljubljana.

Šolski ekovrti otrokom omogočajo, da vzpostavijo tesnejši stik z naravo in pridelavo hrane na način, ki omogoča varovanje okolja in narave. Otroci se seznanijo s pomenom lokalne preskrbe in samooskrbe z ekološko pridelano hrano. Velik pomen šolskih ekovrtov je torej v izobraževanju za trajnostni razvoj. Poleg tega projekt neposredno prispeva k zmanjšanju izpustov z delno samooskrbo vrtcev in šol, kar prinaša tudi finančne prihranke. Projekt Slovenija znižuje CO2: dobre prakse je ena izmed akcij partnerstva na področju komuniciranja evropskih vsebin med Evropsko komisijo, Vlado Republike Slovenije in Evropskim parlamentom.

Udeležba, vključno s kosilom, je brezplačna. Prijave sprejemajo do zapolnitve mest oz. do 25. maja preko elektronske prijavnice. Za več informacij kličite 01 439 71 00 (Karmen Kogoj Ogris) ali pišite na karmen@umanotera.org. Dodatne informacije in program v VABILU (pdf).

Vir: UKOM, 16. 5. 2012 in CNVOS, 20. 5. 2012

(Skupno 7 obiskov, 1 današnjih obiskov)