Zavod Republike Slovenije za šolstvo (ZRSŠ), Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), Ministrstvo za kulturo (MK) in Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS) vabijo na celodnevni regijski posvet Kako s kulturo izboljšamo otrokov in mladostnikov vsakdan, ki bo 7. novembra 2013 v Kulturnem domu Nova Gorica, Bevkov trg 4, 5000 Nova Gorica.

Namen posveta je predstaviti učinke in pomen načrtne kulturno-umetnostne vzgoje ter tesnejšega sodelovanja med vzgojno-izobraževalnimi zavodi, kulturnimi ustanovami/ umetniki in lokalnimi skupnostmi, prikazati uspešne primere tovrstnega sodelovanja in mreženja, na delavnicah najti odgovore na odprta vprašanja v zvezi s tematiko, saj se bodo posveta aktivno udeležili predstavniki vzgojno-izobraževalnih zavodov, kulturnih ustanov in lokalnih skupnosti iz navedenih regij.

Ker je število udeležencev omejeno, se je potrebno prijaviti. Prijave so odprte do 30. 10. 2013 na spletnem naslovu: http://www.zrss.si/prijava/kultura.asp. Kotizacije ni!

Vir: Skupnost občin, oktober 2013

(Skupno 8 obiskov, 1 današnjih obiskov)