Karierni centri Univerze v Ljubljani organizirajo tradicionalni posvet Univerze v Ljubljani s svetovalnimi delavci in delavkami srednjih šol, ki bo potekal v ponedeljek, 4. decembra, med 9.00 in 13.30, v prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko (Večna pot 113, 1000 Ljubljana). Osrednja tema tokratnega srečanja bodo Izzivi kariernega svetovanja in izbire študija v kontekstu transformacije družbe 21. stoletja.

Na posvetu bodo načeli vprašanja, s katerimi nas izzivajo radikalne spremembe na trgu dela in v družbi kot celoti. Vsi nagovorjeni in vpeti v procese iskanja, izbiranja in sprejemanja odločitve mladih na pomembnih prehodih v izobraževanju (npr. vpis na študij), namreč potrebujejo boljši vpogled v sodobne trende. Izpostavljeni bodo primeri nekaterih t. i. tradicionalnih poklicev, ki doživljajo danes korenito transformacijo in kot taki zahtevajo dodatna znanja ter fleksibilno pridobivanje spretnosti v skladu z metodami vseživljenjskega učenja.

Tudi letos se bodo ob posvetu predstavljale članice Univerze v Ljubljani, za katere je to ena od priložnosti za predstavitev študijskih programov in vzpostavljanje sodelovanj s srednjimi šolami. Eno od osrednjih sporočil posveta je interdisciplinarnost, kot temeljna zahteva in cilj visokošolskega izobraževanja in glavna kvaliteta diplomantov na trgu dela, zato bodo na info točkah posebej izpostavljeni interdisciplinarni študijski programi.

Vir: UL, 17. 11. 2017

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)