Na Brdu pri Kranju je v torek, 4. novembra 2014, potekal letni posvet mladinskega sektorja, ki sta ga pripravila Urad RS za mladino in Mladinski svet Slovenije. Posveta se je udeležila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Stanislava Setnikar Cankar.

Namen posveta je bil pregled dogajanja v mladinskem sektorju v zadnjem letu in na oblikovanje smernic in priporočil, ki bodo omogočala rast in razvoj mladinskega sektorja v prihodnje. Mladinski sektor je nepogrešljiv partner pri celostnem in uspešnem razvoju mladih, kar je v pogovoru s predsednico Mladinskega sveta, Teo Jarc, izpostavila tudi ministrica dr. Setnikar Cankarjeva in dodala, da je skrb za mlade ena od prioritet Vlade RS. Ministrica dr. Setnikar Cankarjeva je mladim zagotovila, da bo Svet Vlade RS za mladino oblikovan še v tem letu, saj je po njenem mnenju le učinkovito medresorsko sodelovanje ključ za doseganje dobrih rezultatov na področju mladinske politike.

Ministrica dr. Setnikar Cankarjeva je poudarila, da Urad RS za mladino organizacijsko ostaja znotraj Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in tako za mlade tudi v bodoče predstavlja ključni komunikacijski kanal v odnosu do Vlade RS.

Na posvetu so se udeleženci večkrat dotaknili tudi teme priznavanja neformalnih kompetenc mladih, ki so poleg formalnega znanja v postopkih zaposlovanja vedno bolj v ospredju. Eno od ključnih nalog Urada RS za mladino tako predstavlja opredelitev standardov in normativov za določitev oblik neformalnega učenja in njihovo umestitev v Nacionalno ogrodje kvalifikacij, je še dejala dr. Setnika Cankarjeva.

Posvet je bil hkrati tudi prvo večje srečanje ministrice dr. Setnikar Cankarjeve s predstavniki mladinskega sektorja. Zbralo se jih je blizu 200, kar je po mnenju ministrice dober znak, da so mladi ambiciozen, motiviran in dobro organiziran sektor ter tako kompetenten partner pri oblikovanju mladinskih politik.

Vir>> Novica MIZŠ

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)