Združenje mestnih občin Slovenije vabi na spletni dogodek, kjer bodo obravnavali mehanizme podpore občinam pri izvajanju podnebnih ukrepov. Dogodek, ki bo potekal 19. aprila 2022, je podprt s strani Konvencije županov za podnebne spremembe in energijo.

Nekatere mestne občine so nedavno stopile korak naprej in se prijavile na misijo EU za podnebno nevtralna in pametna mesta.

Namen dogodka je občinam približati mehanizme, ki podpirajo podnebno ukrepanje in pot do podnebne nevtralnosti. Poleg omenjene konvencije bo dogodek predstavil še Sporazum o zelenih mestih (angleško Green City Accord), stanje izvajanja Misije EU za podnebno nevtralna in pametna mesta, izkušnje mestnih občin pri pripravah na podnebno nevtralnost, podnebni zakonodajni okvir EU, aktivnosti Urada za zeleni prehod na Ministrstvu za infrastrukturo in Oddelka za podnebne spremembe na Ministrstvu za okolje in prostor ter načrtovane evropske in državne vire financiranja podnebnih ukrepov.

Podroben program in registracijski obrazec. Prijave so odprte do 17. 4. 2022.

Dogodek bo potekal tako v slovenščini kot v angleščini (odvisno od predavatelja, prevajanje ne bo zagotovljeno). Prijavljeni bodo pred dogodkom prejeli MS Teams povezavo.

Vir in več informacij: MIZŠ, 8. 4. 2022

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)