Na spletišču agencije za raziskovalno dejavnost je z dne 3. 3. 2014 obljavelno vabilo na Posvet ob dnevu žena: Spodbujanje enakosti spolov v raziskovalnih organizacijah, ki bo v petek, 7. marca 2014 ob 10. uri, na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova cesta 16, Ljubljana. Posvet organizira Komisija za ženske v znanosti na MIZŠ.

Uveljavljanje enakih možnosti žensk in moških v znanosti je ena od prednostnih nalog slovenskega in evropskega raziskovalnega prostora. Na posvetu bomo predstavili še vedno aktualno problematiko diskriminacije v znanosti po spolu. Z vodstvi javnih raziskovalnih zavodov in univerz se bomo pogovarjali o njihovih politikah spolne enakosti in predlagali prijavo na javni razpis Obzorje 2020: Podpora raziskovalnim organizacijam pri implementaciji programov enakih možnosti spolov (GERI-4-2014).

Več o problematiki lahko preberete v pravkar izdani knjigi Komisije za ženske v znanosti pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport: Ženske v znanosti, ženske za znanost – Znanstvena perspektive žensk v Sloveniji in dejavniki sprememb (2013) pri Založbi FDV. O knjigi bo na posvetu spregovorila tudi letošnja osrednja govornica prof. dr. Mirjana Ule.

Prosimo, da vašo udeležbo na posvetu potrdite do vključno 6. marca 2014 na e-naslov: posvet7marec2014@gmail.com.

Program posveta (pdf)

 

Priloga:

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)