Letos praznujemo evropsko leto državljanov. Evropska unija je leto posvetila vsem nam, EU državljankam in državljanom. V sklopu projekta EU dogodki po Sloveniji – EU Si ti, Mreža MaMa v slovenskih regijah organizira več dogodkov, na katerih so predstavljene pravice, ki jih državljanom prinaša evropsko državljanstvo in aktualne evropske teme, med drugim tudi pet večjih regionalnih posvetov.

Prvi večji posvet, bo organiziran v Velenju, 19. aprila 2013, na temo Pravica do izobrazbe in poklicnih kvalifikacij. Na njem bodo strokovnjaki, predstavniki civilnodružbenih in izobraževalnih institucij ter odločevalci spregovorili o pravici do izobrazbe in priznavanju poklicnih kvalifikacij. Govora bo tudi o programih v prihodnosti na področju izobraževanja, kot so na primer Erasmus, Grundtvig, Leonardo da Vinci ter najbolj aktualnih in perspektivnih poklicih.

Pred posvetom se bo razprava odvijala že preko spletnega posvetovanja na temo izobraževanja in poklicnih kvalifikacij, kjer lahko oddate vprašanja govorcem, svoja mnenja ali predloge. V evropskem letu državljanov spodbujajo dialog na vseh ravneh uprave, civilne družbe in gospodarstva ter poskušajo ugotoviti, kakšen razvoj si državljani želimo v Evropski uniji do leta 2020: kakšne pravice, politike in upravljanje. Vaše mnenje šteje. Pridružite se!

  • Lokacija: Mladinski center Velenje, Efenkova cesta 61 a, Velenje
  • Več o posvetu: program (pdf), vabilo (pdf)

Vir: EU dogodki po Sloveniji, 8. 4. 2013 in Eurodesk SI, 9. 4. 2013

 

Projekt EU Si Ti, ki ga izvaja Mladinska mreža MaMa, poteka v okviru partnerstva med Evropsko komisijo, Vlado RS in Evropskim parlamentom pri komuniciranju evropskih vsebin.

 

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)