Na spletni strani MVZT je obljavljena novica, da Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo pripravlja posvet za gospodarstvenike ter predstavnike raziskovalnih in izobraževalnih institucij, ki jih zanima sodelovanje z Evropsko vesoljsko agencijo. Posvet bo 31. marca – začetek ob 11. uri – v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (Dimičeva 13) v Ljubljani.

Minister Gregor Golobič je 22. januarja v Noordwijku na Nizozemskem podpisal Sporazum evropske sodelujoče države, ki sta ga sklenili Evropska vesoljska agencija (ESA) in Republika Slovenija. Status sodelujoče države, ki ga je s tem pridobila Slovenija, slovenskim podjetjem, raziskovalcem in študentom omogoča sodelovati z ESA na konkretnih projektih, t. i. program PECS.

Pri določanju prioritetnih področij, ki se bodo financirala iz članarine, ki jo bo Slovenija plačala v skladu s podpisanim sporazum z ESA, bo ministrstvo upoštevalo predloge, prejete na javni poziv za zbiranje predlogov projektov za določitev prioritetnih področij, v okviru Načrta za evropske sodelujoče države (PECS) Evropske vesoljske agencije.

Predloge na javni poziv sprejema MVZT do 20. aprila 2010. Evropska vesoljka agencija pa je tista, ki se bo odločila, katere od predlogov bo vključila v Načrt za evropske sodelujoče države.

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)