Na spletišču Univerze v Mariboru je z dne 22. 4. 2014 objavljeno vabilo rektorja prof. dr. Danijela Rebolja na posvet o zakonu o visokem šolstvu, ki bo v petek 25. aprila 2014 ob 10. uri v Veliki dvorani rektorata Univerze v Mariboru, Slomškov trg 15.

Univerza v Mariboru je pred kratkim sprejela najpomembnejši strateški razvojni dokument »Strategija razvoja Univerze v Mariboru (2013–2020)«, ki upošteva tudi priporočila EUA evalvacije in je usklajen z nacionalnimi ter evropskimi strateškimi razvojnimi dokumenti.

Hkrati pa smo se intenzivno vključevali v procese sprejemanja novega Zakona o visokem šolstvu, ki je ključen državni dokument za življenje in delo ter nadaljnji razvoj naše univerze. Zato želimo še naprej vso pozornost nameniti procesom in postopkom sprejemanja tega zakona in kolikor nam je omogočeno aktivno sodelovati, da bi bil na koncu sprejet čim kakovostnejši zakon.

Povezava do spletnega mesta, kjer je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo najnovejšo različico Predloga zakona o visokem šolstvu z dne 14. 4. 2014.

Posvet je namenjen celotni univerzitetni skupnosti in ostali zainteresirani javnosti, na njem pa bomo predstavili bistvene novosti in naše predloge za spremembe novega Zakona o visokem šolstvu ter razpravljali o njih. Vabimo vas, da se z udeležbo na posvetu aktivno vključite v proces sprememb.

 

(Skupno 6 obiskov, 1 današnjih obiskov)