Program “Erasmus+: Mladi v akciji” je del programa Erasmus+, ki je stopil v veljavo z letom 2014 in združuje dosežke več kot 25-letne zgodovine programov EU na področju izobraževanja, usposabljanja in mladine. Namenjen je izboljšanju spretnosti in zaposljivosti mladih ter posodobitvi in razvoju izobraževanja, usposabljanja in mladinskega dela. Izvajanje programa se preveša v drugo polovico (zaključi se leta 2020), zato je Evropska komisija pričela s posvetovalnimi aktivnostmi za pripravo naslednika programa Erasmus+. Posvetovanja potekajo na spletni platformi Erasmus+ Generation Online Meeting Point (en).

Do 15. oktobra lahko preko nje predstavite vaše refleksije in mnenja ter podate predloge glede 6 ključnih področjih:

  • Družbeni izzivi (Societal challenges)
  • Razkorak na področju znanj in spretnosti (Skills gap)
  • Državljanska udejstvovanje (Civic engagement)
  • Inkluzija (Inclusion)
  • Globalne dimenzije (Global dimensions)
  • Poenastavitev (Simplification)

Vsi prispevki bodo upoštevani pri oblikovanju deklaracije Erasmus+ generacije. Deklaracija bo povzemala izhodišča, vizijo in predloge mladih za oblikovanje programa, ki se bo izvajal po letu 2020. Dokument bo predstavljen na zaključnem dogodku praznovanja 30 let programa Erasmus+, ki bo potekla 30. novembra v Bruslju.  

Evropska spletna stran programa Erasmus+ je na voljo tukaj (en), skupna nacionalna vstopna spletna stran programa pa tukaj.

csm GOE 9742df59b7

Vir: MOVIT, 6. 10. 2017

(Skupno 24 obiskov, 1 današnjih obiskov)