Zavod Republike Slovenije za šolstvo se je prijavil na Javni razpis za sofinanciranje projektov Programa Norveškega finančnega mehanizma 2009-2014 in Programa Finančnega mehanizma EGP 2009-2014 na področje razpisa Pobude za javno zdravje, podpodročje razpisa Preprečevanje bolezni, povezanih z življenjskim slogom.

Projekt z naslovom »Celostni inovativni model za zagotavljanje zdravega življenjskega sloga s poudarkom na prehranjevanju, gibanju, preprečevanju in obravnavi debelosti pri otrocih, mladostnikih ter odraslih in zmanjševanju neenakosti v zdravju« in akronimom Uživajmo v zdravju je izpolnil vse razpisne pogoje in je bil izbran za izvajanje od marca 2015 do aprila 2016.

Z izvajanjem omenjenega projekta želijo slediti splošnemu cilju projekta, to je zmanjšanje in preprečitev bolezni, povezanih z življenjskim slogom.

Projekt torej omogoča inovativne interdisciplinarne in sistemske rešitve, ki bodo trajnostno podpirale zdrav življenjski slog in zmanjševanje problema debelosti. S projektom bodo testirali in evalvirali inovativne pristope, modele, ukrepe in rešitve ter jih nato predlagali v sistemsko, nacionalno umestitev.

Ker bodo inovativne pristope, modele, orodja in programe za zmanjševanje debelosti pilotno testirali v vseh 12 slovenskih statističnih regijah, vabijo vzgojno-izobraževalne ustanove, da se prijavite k sodelovanju v projektu.

Vir, več informacij in prijavnica: ZRSŠ, 19. 6. 2015

(Skupno 6 obiskov, 1 današnjih obiskov)