Vabljeni k sodelovanju v raziskavi “Eurostudent” o pogojih in načinu študija na vaši fakulteti, ki jo izvajajo v 30 državah po Evropi, pri nas pa za njeno izvedbo skrbita Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Študentska organizacija Slovenije, ki za vaše sodelovanje obljublja tudi nagrade.

Študenti zagotovo vsakodnevno primerjate študij na svoji fakulteti z drugimi fakultetami v Sloveniji in v tujini, pogoje, v katerih študentje živite in študirate v različnih evropskih, pa tudi drugih državah. Ravno te primerjave nam pogosto pokažejo največ priložnosti, kje smo lahko še boljši. Poleg teh izkustveno pridobljenih informacij, ki so vsekakor dragocene, pa je pomembno tudi čim bolj sistematično zbrati podatke o študiju in položaju študentov, jih primerjati in na podlagi ugotovljenega skrbeti za izboljšave.

V ta namen Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Študentska organizacija Slovenije v letu 2013, ob sodelovanju izobraževalnih institucij, izvajata raziskavo »Eurostudent«, ki jo istočasno izvajajo še po 30 drugih državah širšega evropskega visokošolskega prostora. Tukaj pa potrebujejo vašo pomoč; in ne samo to – vaše sodelovanje je ključnega pomena. Samo z zadostnim številom sodelujočih v raziskavi je le-ta lahko uspešna. Študentska organizacija Slovenije pa obljublja tudi nagrade za sodelujoče, zato se splača potruditi.

Anketiranje je spletno, čas reševanja vprašalnika pa je približno 20 minut. Več informacij in tudi povezavo do ankete najdete na spletni strani: www.eurostudent-2013.si.

Vir: UP, 16. 4. 2013

(Skupno 10 obiskov, 1 današnjih obiskov)