Objavljeni povzetki razvojne konference projekta Kompetenčni centri za razvoj kadrov in izobraževalcev odraslih 

Vseživljenjsko učenje je ključ do uspeha, je bilo eno izmed sporočil razvojne konference, ki jo je Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS izvedel v aprilu v Portorožu. Glavni namen dogodka je bil izmenjati izkušnje, dobre prakse in potrebe med izvajalci programa Kompetenčni centri za razvoj kadrov (KOC) ter izvajalci programov za usposabljanje zaposlenih.

Udeleženci konference so izpostavili, da so za gospodarstvo smiselni krajši, prilagojeni in fokusirani programi. Rezultat dogodka je tudi večje zavedanje o povezanosti izobraževanja in izboljšanega dela posameznikov in organizacij. Izobraževalci so izpostavili tudi večje zavedanje o tem, da je treba pri pripravi programov sodelovati z delodajalci ter tudi znati prodajati. Veščina prodajanja je tista, ki je vztrajno izpostavljena kot povprečno ali slabše razvita.

Več o dogodku in zaključkih si lahko preberete v poročilu, kjer so med drugim objavljena tudi:  

  • priporočila ministrstvu/om ob pripravi novih ukrepov,
  • vsebina predstavitev predavateljev s povezavami na predstavitve,
  • povratna informacija udeležencev z grafičnim prikazom. 
Dogodek je bil organiziran v sklopu projekta Kompetenčni centri za razvoj kadrov in je bil sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada.

Vir: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS, 17. 5. 2017

(Skupno 31 obiskov, 1 današnjih obiskov)