Nacionalna agencija za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) je objavila poziv deležnikom za mnenje o delovanju.

Eden izmed pomembnejših strateških ciljev Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) do leta 2016 je vključitev v evropska združenja agencij za kakovost v visokem šolstvu (ENQA in EQAR). V lanskem letu je NAKVIS uspešno prestal zunanjo evalvacijo, ki jo je opravil Evropski konzorcij agencij za akreditacijo v visokem šolstvu (ECA Consortium) v sodelovanju z Evropsko študentsko unijo (ESU). V letu 2013 je bilo prizadevanje NAKVIS-a za izboljšanje notranjega in zunanjega sistema kakovosti nagrajeno z vpisom v evropski register EQAR, ki trenutno združuje 32 zaupanja vrednih agencij za kakovost v visokem šolstvu, in podaljšanjem članstva v konzorciju ECA za naslednjih pet let. Takšna mednarodna priznanja dajejo veliko težo tudi priznavanju kakovosti slovenskega visokega in višjega strokovnega šolstva ter kažejo na njegovo primerljivost oziroma konkurenčnost v Evropskem visokošolskem prostoru.

V letošnjem letu je NAKVIS oddal vlogo za polno članstvo v Evropskem združenju agencij za kakovost v visokem šolstvu  – ENQA.

Obisk mednarodne skupine presojevalcev je napovedan za 17. in 18. november 2014.

NAKVIS zato vljudno prosi, da po pošti (NAKVIS, Slovenska 9, 1000 Ljubljana) ali preko e-pošte do 1. novembra 2014 sporočite vaše mnenje, kako NAKVIS izpolnjuje 2. in 3. del standardov ESG.

Z zbranimi mnenji bodo na evalvacijskem obisku NAKVIS seznanili mednarodne presojevalce. Prosijo, da mnenja oddate v angleščini.

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)