Oddelek Sveta Evrope za mladino vabi nevladne mladinske organizacije, mreže in druge mladinske strukture k prijavam na poziv za izvedbo študijskih obiskov in inovativnih mednarodnih ali večstranskih izobraževalnih projektov v sodelovanju z mladinskima centroma v Strasbourgu in Budimpešti.

Inovativni mednarodni ali večstranski izobraževalni projekti morajo organizacijam, mrežam ali mladinskim strukturam predstavljati dodatno vrednost in morajo imeti širši pomen v sklopu programa Evropskih mladinskih centrov. Inovativnost lahko predstavlja vključitev novih ciljnih skupin, stvaritev novih partnerstev ter nove vrste aktivnosti, ki jih organizacija prej še ni uporabljala ali izvajala. Še posebej se spodbuja inovativnost na področju izobraževalnih in metodoloških pristopov. Študijski obiski se morajo osredotočiti na specifično tematiko, trajati morajo najmanj 4 dni, v dveh delovnih jezikih, vključevati pa morajo od 20 do 50 udeležencev.

Roka za prijavo:
• 1. april – za aktivnosti, ki bodo potekale v sodelovanju z evropskimi mladinskimi centri med januarjem in julijem naslednje leto.
• 1. oktober – za aktivnosti, ki bodo potekale v sodelovanju z evropskimi mladinskimi centri med avgustom in decembrom naslednje leto.

Vir: Eurodesk, 27. 3. 2012

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)