Akademija umetnosti UNG, ki je partner v projektu Participatory Art for Invisible Communities (PAIC), vabi k sodelovanju pri objavi prispevkov v e-publikaciji oktobra 2018. Pristop do participativne umetnosti je lahko predstavljen v kontekstu različnih disciplin, npr. umetnostne teorije / zgodovine / kritike, sociologije, psihologije, še posebej pa se spodbuja interdisciplinarni pristop.

PAIC (en) – Udeležbena umetnost za nevidne skupnosti je multidisciplinarni projekt s podporo Ustvarjalne Evrope, ki raziskuje in razvija rešitve za kulturno regeneracijo zapostavljenih in deprivilegiranih skupnosti ter odgovarja na vprašanje, kako lahko umetniške prakse pripomorejo k osvežitvi njihove kulturne identitete.

V okviru projekta je zdaj objavljen poziv za oddajo prispevkov na temo participativne umetnosti (PA), pri čemer se spodbujajo interdisciplinarni pristopi. Upoštevani bodo prispevki, ki odgovarjajo na eno ali več tem:

– orodja in metode v praksi PA
– komunikacija med umetniki, posredniki in skupnostjo
– transformacijski učinek PA
– psihološki in / ali sociološki vidiki PA
– zgodovina in / ali kritika PA
– strateški in politični vidiki PA
– različni vidiki in koncepti udeležbe

Rok za oddajo povzetkov (abstracts) prispevkov, ki bodo vključeni v e-publikacijo prihodnje leto oktobra, je 15. november 2017. Več o pozivu tukaj (en, .pdf) ali na spletni strani projekta.

Za dodatne informacije pišite na info@paic-project.eu.

Vir: CED, 11. 10. 2017

(Skupno 28 obiskov, 1 današnjih obiskov)