Na spletni strani RICa je objavljena novica o izvedbi predmaturitetnega preizkusa splošne in poklicne mature za kandidate v srednjih šolah in organizacijah za izobraževanje odraslih, ki bo v soboto 13. marca.

Na 88 gimnazijah in šolah z gimnazijskim programom bo potekal obvezni del predmaturitetnega preizkusa iz tujega jezika. Predmaturitetni preizkus bo ta dan opravljalo 10.810 četrtošolcev.

Predmaturitetne preizkuse iz ostalih maturitetnih predmetov bo organizirala vsaka šola posebej, glede na razpoložljiv čas in svoje možnosti, predvidoma do konca meseca marca.

Na 135 šolah in organizacijah za izobraževanje odraslih bo 10.467 kandidatov zaključnih letnikov opravljalo predmaturitetni preizkus iz slovenščine ali italijanščine ali madžarščine.

Predmaturitetni preizkus za poklicno maturo je namenjen tudi udeležencem izobraževanja odraslih.

Izdelke pisnega izpita pri splošni in poklicni maturi bodo točkovali učitelji teh predmetov na šoli, v skladu z navodili za ocenjevanje. Učitelji bodo kandidate seznanili z navodili za ocenjevanje in z rezultati točkovanja.

Zadnji dan za prijavo kandidatov na spomladanski rok splošne in poklicne mature je 27. marec – na šoli. Spomladanski rok splošne mature se začne 4. maja s pisanjem šolskega eseja pri slovenščini, italijanščini ali madžarščini in se nadaljuje 26. maja s pisnim izpitom iz ruščine, latinščine in grščine. Istega dne, torej v sredo, 26. maja, se s pisanjem izpita iz drugega predmeta prične tudi spomladanski rok poklicne mature.

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)