Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je 10. 1. 2018 otvoril Učni izdelovalni laboratorij Slovenske Konjice Zreče v prostorih Gimnazije Slovenske Konjice. Gre za učni izdelovalni laboratoriji, ki je bil deležen financiranja opreme in zagona dejavnosti s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in že uspešno zaključuje svoje projekte ter odpira vrata številnim mladim izdelovalcem.

Premier je uvodoma dejal, da se po dobrih dveh letih z veseljem vrača na Gimnazijo Slovenske Konjice, kjer so ob njegovem prvem obisku spomladi 2015 organizirali Ustvarjalnikov startup vikend socialnih inovacij, ki so se ga udeležili dijaki iz celotne Slovenije. »Tudi pod vtisi takratnega srečanja sem mojim sodelavcem v vladi naročil, da pripravijo program, ki bo spodbujal pridobivanje kompetenc kreativnosti, inovativnosti in stvarjalnosti mladih na način, da vam bo omogočil prost dostop do sodobne opreme, mentorjev in znanj na tem področju.«

V nadaljevanju je dr. Cerar izrazil zadovoljstvo, da prvi učni izdelovalni laboratoriji že zaključujejo prve projekte in s tem odpirajo vrata številnim mladim. Izrekel je tudi zahvalo predanim posameznikom in posameznicam, tako iz javnih, kot iz zasebnih organizacij, ki so vzpostavili nacionalno FabLab mrežo Slovenije. Ta danes šteje že okoli 60 laboratorijev po celotni Sloveniji.

Predsednik vlade je še poudaril, da moramo kljub vseprisotni digitalizaciji na prvo mesto postaviti ljudi in vrednote. »Tehnologije naj nam služijo kot potrebni pripomočki in dopolnitve najbolj dragocenih sestavin človeške narave, kot so kreativnost, empatija in skrb za ljudi,« je v zaključku nagovora dejal premier.

Vir: Vlada RS, 10. 1. 2018

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)