Minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik in državna sekretarka dr. Anja Kopač Mrak sta na novinarski konferenci predstavila dosežke ministrstva po prvi polovici mandata in načrte ministrstva za naprej.

Delo MDDSZ je v prvih dveh letih aktualnega mandata zaznamovalo predvsem spopadanje s krizo in njenimni posledicami – naraščanje brezposelnosti, zapiranjem podjetij, socialno ogroženostjo prebivalstva z dna dohodkovne lestvice in podobno -, v drugem delu pa priprava strukturnih sprememb, katerih cilj je krepitev prožnosti trga dela in aktivno prilagajanje novim gospodarskim okoliščinam. V skladu s tem je ministrstvo v teh dveh letih sprejelo številne ukrepe za blaženje posledic gospodarske krize, za zaščito delovnih mest in socialnega položaja prebivalstva, med drugim Zakon o delnem povračilu nadomestila plače, Zakon o delnem subvencioniranju polnega delovnega časa, Zakon o posebnem dodatku za socialno ogrožene, Zakon o minimalni plači, Zakon o zaposlovanju in delu tujcev ter okrepilo aktivno politiko zaposlovanja in druge. …

Nekaj gradiva iz novinarske konference: dosežki ministrstva v prvi polovici mandata (.doc) in pregled zakonodaje (sprejete, v pripravi) (.doc).

Vir in več informacij: MDDSZ, 26. 11. 2010

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)