V okviru projekta ”Jem zdravo. Študiram s polno paro!”, ki ga – v sodelovanju Fakultete za vede o zdravju Univerze na Primorskem in študentov dodiplomskega študijskega programa Prehransko svetovanje – dietetika in podiplomskega magistrskega študijskega programa Dietetika –  vodi Študentska organizacija Slovenije, se želi spodbuditi študente k zdravemu načinu prehranjevanja in jih ozavestiti o velikem pomenu uravnotežene prehrane. V ta namen bo v kratkem na portalu Jem zdravo (http://www.jemzdravo.si/) objavljena e-publikacija za študente, kot pomoč pri načrtovanju zdravih obrokov.

Študenti Prehranskega svetovanja – dietetike so v e-publikaciji s pomočjo mentoric doc. dr. Tamare Poklar Vatovec in asistentke Tadeje Jakus zbrali koristne napotke glede pravilnega prehranjevanja. Sestavili so varovalne jedilnike za kosila, tako za študente kot za študentke, seveda pa so postopki priprave različnih jedi primerni tudi za druge. Predstavljena sta dva primera izračuna celodnevnih energijskih potreb pri različni stopnji gibalno/športne aktivnosti.

Vabijo vas na predstavitev projekta »Jem zdravo. Študiram s polno paro!« v četrtek, 27. junija 2013, ob 11. uri, v sejni sobi v pritličju UP Fakultete za vede o zdravju (Polje 42, Izola), kjer boste lahko prejeli tudi natisnjeno publikacijo. Avtorji publikacije želijo s tem spodbuditi zdrav način prehranjevanja in motivirati gostinske ponudnike k pripravi in ponudbi zdravih obrokov kosil.

Vir: ŠOS, 24. 6. 2013

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)