Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport vas vabi, da se v sredo, 30. novembra 2016, od 9.30 do 12.00 na MIZŠ (Masarykova 16, Ljubljana) udeležite predstavitve nacionalnega poročila »Pregled izobraževanja in usposabljanja 2016«.

Publikacija »Pregled izobraževanja in usposabljanja« je dokument Evropske komisije, ki na letni ravni izvaja pregled evropskih sistemov izobraževanja in usposabljanja. Glavni cilj poročila je skupni nabor podatkov, študij ter političnih usmeritev  ter prioritet z različnih vsebinskih področij, od predšolske vzgoje do modernizacije izobraževanja kot celote.  

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji je ob izidu letošnjega Pregleda izobraževanja in usposabljanja 2016 izpostavlja, da najnovejši podatki s področja izobraževanja in usposabljanja kažejo trend rasti pri razdelitvi javnih izdatkov pri skoraj dveh tretjinah držav članic (med njimi je tudi Slovenija).

Predstavitvi preostalih novosti, ugotovitev in trendov  bodo namenili čas zadnjo sredo v novembru v okviru dogodka, katerega okvirni program najdete spodaj.

Podrobne informacije lahko dobite na spletni strani Evropske komisije.

 

 

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)