V sredo, 15. julija 2015, je bila v prostorih Vlade RS novinarska konferenca in predstavitev pilotnega projekta “Davčno opismenjevanje mladih”, ki je v šolskem letu 2014/2015 potekal v osnovnih in srednjih šolah in ga je izvajala Finančna uprava Republike Slovenije (FURS).

Na novinarski konferenci so sodelovali: generalna direktorica FURS, Jana Ahčin, ter vodja Službe generalne direktorice, mag. Tomaž Perše, direktor direktorata na MIZŠ, mag. Gregor Mohorčič, in direktor vladnega Urada za komuniciranje, Boštjan Lajovic.

Pilotni projekt Davčno opismenjevanje mladih je usmerjen k otrokom in mladostnikom, ki se na najrazličnejše načine soočajo z aktualnimi temami, tudi s področja davkov. Ključna cilja pilotnega projekta sta krepitev davčne kulture s poudarkom na izobraževanju in usposabljanju otrok in mladostnikov ter krepitev družbenega zavedanja o pomenu izpolnjevanja davčnih obveznosti kot družbene vrednote. Davčna pismenost je ena od sestavin finančne sposobnosti. Je informiranost o davkih, davčnih obveznostih in družbenem pomenu plačevanja davkov ter sposobnost razumevanja oziroma poznavanja davčnih pojmov in tveganj. Obvladovanje temeljnih znanj na področju davkov lahko pomembno vpliva na dvig splošne ravni finančne pismenosti in davčne kulture ter je eden aktivnih ukrepov za zmanjšanja sive ekonomije.

Vir in celotna novica: MIZŠ, 15. 7. 2015

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)