Na CMEPIUS-u so pripravili kratko predstavitev pobude Svet v učilnici. Gre za nacionalno pobudo za študente, ki prihajajo v Slovenijo prek programov Erasmus+, CEEPUS, bilateralnih sodelovanj ali drugih programov ter pobud in želijo v slovenske šole, vrtce ali druge izobraževalne institucije prinesti mednarodno izkušnjo.

Prav tako vas obveščajo, da bodo tudi v letošnjem šolskem letu izvajali pobudo Svet v učilnici. V vrtcih, osnovnih in srednjih šolah širom Slovenije imajo varovanci preko pobude možnost iz prve roke spoznati države Evrope in morda tudi sveta. Slovenski učenci in dijaki, pa tudi otroci v vrtcih pridobijo na ta način neposredne informacije o priložnostih in koristih študija ali prakse v tujini. Šola in vrtec pa na drugi strani z obiskom tujega študenta ustvarita bolj privlačen, kreativen, drugačen vsakdanjik in morebiti tudi navežeta stike za nova sodelovanja.

Osnovna, srednja šola, vrtec oz. študent oddajo e-prijavo. Ob prijavi za sodelovanje v projektu navedeta želje, želene veščine in okviren čas izvedbe obiska na šoli. Prijave obeh strani zbira CMEPIUS, ki tudi opravi izbor študentov in obvesti šolo o dodeljenem študentu.

Več o projektu si lahko preberete na njihovi spletni strani, kjer najdete tudi dostop do prijavnice.

 

Vir: CMEPIUS, 5. 9. 2017

(Skupno 26 obiskov, 1 današnjih obiskov)