Od 21. do 24. marca 2012 bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal 2. Ljubljanski obrtno-podjetniški sejem (LOS), ki ga pripravljata Obrtno-podjetniška zbornica Slovenij in Gospodarsko razstavišče. Na LOS 2012 bo OZS v sodelovanju z območnimi obrtno-podjetniškimi zbornicami, Centrom RS za poklicno izobraževanje kot strateškim partnerjem in šolami ter strokovnimi sekcijami pripravila tako imenovano Obrtno ulico, kjer bodo predstavljeni atraktivni obrtni poklici.

“Obrtna ulica bo organizirana po načelu »vse na enem mestu«, saj boste hkrati lahko videli demonstracijo posameznih poklicev, vključitev dijakov v proces praktičnega usposabljanja z delom, dobili informacije srednjih šol in Centra RS za poklicno izobraževanje ter spoznali strokovno podporo obrtno-zborničnega sistema. V zadnjem obdobju se, kljub velikim možnostim za nadaljnjo poklicno kariero, vse manj otrok odloča za izobraževanje v srednjem poklicnem izobraževanju. Skoraj vsi poklici na srednji poklicni ravni so postali deficitarni, zato je promocija poklicev v tem času še toliko bolj pomembna,” so v vabilo zapisali organizatorji.

Za učence je vstop brezplačen, za njihove spremljevalce pa bo OZS zagotovila vstopnice. Prosijo vas, da jim po e-pošti ali po telefonu, do 9. marca 2012, sporočite okvirno število učencev in njihovih spremljevalcev, da vam pravočasno posredujejo informacijo o prevzemu vstopnic za spremljevalce.

Vse dodatne informacije lahko dobite pri gospodu Mitji Korunovskem, samostojnem organizatorju izobraževanj in usposabljanj, na elektronskem naslovu: mitja.korunovski@ozs.si, tel.: 01 58 30 818.

(Skupno 11 obiskov, 1 današnjih obiskov)