V četrtek, 25. novembra 2010 bo na Ministrstvu za šolstvo in šport (med 9. in 15. uro) potekal uvodni posvet strokovne skupine programa »Krepimo družine«.

Projekt je namenjen predšolskim otrokom in njihovim staršem. Osredotoča se na pozitivne – zaščitne dejavnike družine. Vključuje izobraževanje, usposabljanje vzgojiteljic, vzgojiteljev in drugih strokovnih delavcev v vrtcih, ki imajo stik s starši. Program se bo v obdobju 2010-2012 izvajal v Sloveniji kot pilotski projekt, s ponudbo in sodelovanjem Centra za raziskavo socialnih politik in organizacije »Partnerstvo za preventivo« iz ZDA ter v sodelovanju s Skupnostjo vrtcev Slovenije.

V ta namen bo v četrtek, 25. novembra 2010 ob 11. uri na Ministrstvu za šolstvo in šport (Masarykova 16, Ljubljana) potekala novinarska konferenca, na kateri bo državna sekretarka na ministrstvu za šolstvo in šport Alenka Kovšca skupaj s predstavnico Centra za raziskavo socialnih politik in direktorico organizacije »Partnerstvo za preventivo« gospo Pat Stanislaski predstavila preventivni program »Krepimo družine«.

Vir: MŠŠ, 23. 11. 2010

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)