Na spletišču ministrstva za izobraževanja je z dne 14. 7. 2014 objavljeno sporočilo za javnost o rezultatih splošne in poklicne mature 2014.

V prostorih Državnega izpitnega centra je bila 14. julija novinarska konferenca, na kateri so rezultate letošnje mature predstavili: dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Darko Zupanc, direktor Državnega izpitnega centra, dr. Boris Dularm predsednik komisije za poklicno maturo, in dr. Blaž Zmazek, predsednik komisije za splošno maturo.

Minister dr. Pikalo je uvodoma ugotavljal, da je bila letošnja matura opravljena v skladu s pravili, da jo je letos opravila že 20. generacija maturantk in maturantov na splošni maturi in 13. na poklicni. Letošnja zahtevnost na maturi je bila primerljiva s prejšnjimi, rezultati pa ne odstopajo od rezultatov prejšnjih let, je dejal minister.

Opozoril je na vedno večjo eksternost poklicne mature. Že nekaj let je bil trend, da bi bila tudi poklicna matura bolj eksterna in da bi postala primerljivejša splošni. Maturantkam in maturantom je zaželel prijetne počitnice, kot bodočim študentkam in študentom pa, da bi lahko izpolnili vpisne želje in da bi nato dosegli tisto kar si želijo.

Gradivo z novinarske konference

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)