Začela se je kampanja preprečevanja okužbe s HIV. Namen kampanje je PRENAŠATI SPOROČILO, NE VIRUSA!

Kampanja je nastala kot odziv na naraščajoče število novih okužb s HIV v Sloveniji in je plod sodelovanja Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, Ministrstva za zdravje RS, Inštituta za varovanje zdravja RS in nevladnih organizacij ŠKUC, DIH in Legebitra. Idejno zasnovo kampanje je junija 2009 ustvarila skupina šestih študentov četrtega letnika Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani pod mentorstvom doc. dr. Tanje Kamin v okviru rednih vaj na fakulteti. K projektu so se pridružile tudi druge organizacije, kot so Center za preventivo aidsa in ranljive skupine in Društvo študentov medicine Slovenije in Zavod Medover.net.

Študentje 4. letnika komunikologije – smer tržno komuniciranje in odnosi z javnostmi Meta Galjot, Nina Jakhel, Zala Andrina Logar, Aljaž Pogorelčnik, Aleš Udir in Grega Zakrajšek so svoje ideje odstopili v javno dobro z željo, da bi na tak način čim več mladih ozavestili o nevarnostih okužbe s HIV in jih vzpodbudili k odgovornejšemu spolnemu vedenju.

Nastale rešitve in načrtovane dejavnosti so primer prakse dobrega sodelovanja med različnimi institucijami in posamezniki za javnozdravstvene cilje.

Več>>http://www.stop-aids.si/

(Skupno 34 obiskov, 1 današnjih obiskov)