Sekretariat Združenih narodov (OZN) in Ministrstvo za zunanje zadeve bosta organizirala preverjanje znanja za zaposlovanje mladih v sistemu OZN na nižjem profesionalnem rangu (P2), ki je nadgradnja dosedanjega programa nacionalnega konkurenčnega izpita (NCRE).
Pisni del preverjanja znanja bo 7. decembra 2011 v Ljubljani. Uspešni kandidati bodo imeli nato še intervju s predstavniki OZN. Zainteresirani kandidati bodo preizkus znanja lahko opravljali iz naslednjih področij: administracije, humanitarnih zadev, odnosov z javnostjo in statistike.
Kandidati morajo biti državljani Republike Slovenije in morajo imeti najmanj prvo stopnjo univerzitetne izobrazbe iz področja, za katerega se bodo prijavili na preizkus znanja. Ne smejo biti starejši od 32 let na dan 31. december 2011. Tekoče znanje angleščine ali francoščine je nujen pogoj.
Podrobnosti razpisa in prijavni obrazec so objavljeni na spletni strani OZN (2011 Young Professionals Programme Examination). Rok za elektronsko prijavo je 10. september 2011.

Vir: UM, 29. 8. 2011

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)