Z 31. marcem 2014 se uradno začenja anketiranje odraslih v okviru raziskave PIAAC. Trajalo bo do decembra 2014. Projekt v Sloveniji izvaja konzorcij, v katerem sodelujejo Andragoški center Slovenije (vodilni partner), Univerza v Ljubljani s tremi članicami (Filozofska fakulteta, Ekonomska fakulteta, Fakulteta za družbene vede) in Statistični urad RS.

V tednu od 24. do 28. marca 2014 je ACS izpeljal petdnevno usposabljanja za zunanje sodelavce, anketarje pri izvedbi raziskave PAAC. Usposabljanje je bilo organizirano v skladu z navodili in standardi mednarodnega konzorcija PIAAC in je hkrati potekalo tudi v večini drugih držav, ki sodelujejo v drugem krogu raziskave PIAAC v letih 2012–2016. V usposabljanje je bilo v tej fazi vključenih 40 udeležencev, ki imajo večinoma dolgoletne izkušnje v različnih družboslovnih in drugih raziskavah oziroma v izobraževanju odraslih. Program je potekal v obliki delavnic in vaj, samostojnega dela in priprav na usposabljanje po pripravljenih gradivih.

Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo je na novinarski konferenci, ki je bila ob tej priložnosti 18. marca, pozval državljanke in državljane, ki bodo povabilo dobili, da v raziskavi sodelujejo, saj bomo na tak način pridobili pomembne konkretne rezultate za spodbujanje in krepitev kompetenc in znanja pri prebivalstvu.

Vir: ACS, 1. 4. 2014

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)