Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim opozarjajo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Vsi, ki projekt soustvarjajo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevajo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja. Več v osebni izkaznici projekta.

Prisrčno vas vabimo na nacionalno odprtje Tedna vseživljenjskega učenja, ki bo v petek, 12. maja 2017, ob 11. uri v Delavskem domu Trbovlje. Organizator tokratne slovesnosti, na kateri bodo podeljena priznanja za promocijo učenja in znanja odraslih 2016, je Zasavska ljudska univerza.

Vabimo vas, da spremljate spletno stran TVU, v koledarju poiščete kakšno prireditev, ki se bodo odvijale po Sloveniji v naslednjih tednih, in jo obiščete.

Vir: Ljudska univerza Kranj

 

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)