Na včerajšnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali Nataša Kranjc, vršilka dolžnosti generalne direktorice Direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih, Fani Al Mansour, predsednica Zveze srednjih šol in dijaških domov Slovenije in direktorica oziroma ravnateljica Strokovnega izobraževalnega centra Ljubljana in Jelko Kacin, državni sekretar, nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenja zoper COVID-19.

Govorili so tudi o tem, da se  dijaki zaključnih letnikov  izobražujejo v šoli več tednov, preostali dijaki pa so se v ponedeljek začeli šolati po modelu C, kar pomeni, da je v oddelku fizično prisotna polovica dijakov, druga polovica pa se šola na daljavo, dijaki pa se izmenjujejo na en teden.

Se pa je v tem tednu v skladu z Nacionalno strategijo cepljenja proti COVID-19 začelo prednostno cepljenje zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, najprej za zaposlene, ki so starejši od 50 let, nato pa za vse ostale. Prijave na cepljenje so v regijah različne, v Mariboru je to 70 odstotkov, v Gorenjski regiji je to 20 odstotkov. Na ministrstvu pričakujejo, da se bodo nekateri nizki odstotki prijavljenih učiteljev vseeno povečevali.

Vir in več informacij: Vlada RS, 9. 3. 2021

(Skupno 41 obiskov, 1 današnjih obiskov)