Udeležite se virtualne izmenjave, pridružite se kolegom iz cele Evrope – VALIANT

Od marca 2021 poteka projekt VALIANTVirtualne inovacijske in podporne mreže sodelovanja za učitelje (program Erasmus+, Ključni ukrep 3). Projekt koordinira Univerza v Leónu, združuje pa deset univerz in ministrstev za izobraževanje iz Nemčije, Norveške, Portugalske, Slovenije in Španije. V Sloveniji v projektu sodeluje Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Fakulteta za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru.

Namen projekta je pomagati učiteljem v osnovnih in srednjih šolah premagati občutke izolacije in izboljšati raven motivacije, tako da ponudimo priložnost sodelovanja v virtualnih izmenjavah s kolegi iz vse Evrope. Poleg učiteljev, k sodelovanju vabimo tudi študente pedagoških smeri (bodoče učitelje), profesorje na pedagoških fakultetah in svetovalce.

Udeleženci bodo imeli priložnost:

  • deliti svoje izkušnje in prakse s področja poučevanja,
  • sodelovati z drugimi učitelji, ki delajo v podobnih okoliščinah v drugih državah,
  • razvijati veščine medkulturnega sodelovanja učiteljev ter sposobnost sodelovanja v virtualnih projektih in mrežah sodelovanja (npr. eTwinning, Erasmus+),
  • razvijati sposobnost za uporabo digitalnih tehnologij pri poučevanju,
  • ozavestiti študente začetnega izobraževanja učiteljev o resničnosti učiteljskega poklica.

Modul virtualnih izmenjav jesen/zima 2022 bo potekal med septembrom in decembrom 2022, projektna skupina pa trenutno išče zainteresirane posameznike, ki bi jih zanimalo sodelovanje v virtualnih izmenjavah. Na voljo je šest različnih modulov. Prijave so odprte.

Vljudno vabljeni!

Vir in več informacij: https://valiantproject.eu

(Skupno 54 obiskov, 1 današnjih obiskov)