Najnovejša odprta pripravništva v evropskih institucijah:

Pripravništvo pri Delegaciji Evropske unije pri Združenih narodih v New Yorku:
Neplačano pripravništvo, ki traja od treh do šest mesecev, pripravnikom pa ponuja priložnosti, da se seznanijo z aktivnostmi v različnih programih Združenih narodov ter da delajo skupaj s predstavniki Delegacije. Pripravniki morajo imeti potni list držav članic Evropske unije, univerzitetno diplomo, obvladati morajo angleški jezik in osnove dela z računalniki.

Več podrobnosti je na voljo na:
http://www.eu-un.europa.eu/articles/en/article_4375_en.htm

Pripravništva pri Evropskem ombudsmanu
Evropski ombudsman ponuja omejeno število pripravništev, dolgih med 4 in 11 meseci. Pripravniki delajo skupaj s pravnim predstavnikom in izvajajo relevantne raziskave za evropskega ombudsmanu. Raven finančne podpore za pripravnike je določena na individualni ravni. Če želite opravljati pripravništvo, morate biti evropski državljani, imeti pravno univerzitetno diploma in biti sposobni delati v vsaj dveh uradnih jezikih EU.

Več podrobnosti je na voljo na:
http://www.ombudsman.europa.eu/trainee/en/rules.htm 

Pripravništva pri Evropski komisiji – administrativna dela in prevajanje
Komisija dvakrat letno razpiše pripravništva, ki trajajo od treh do pet mesecev za mlade univerzitetne diplomirance, ki želijo pridobiti profesionalne izkušnje kot administratorji ali prevajalci. Pogoji za prijavo so univerzitetna diploma, dobro znanje angleščine, francoščine ali nemščine, poleg tega pa naj še ne bi imeli zaključenega pripravništva v drugi instituciji EU. Gre za plačano pripravništvo.
Več podrobnosti je na voljo na:
http://ec.europa.eu/stages/information/application_en.htm 

Pripravništva pri Svetu Evropske unije
Vsako leto je pri Generalnem sekretariatu Sveta na voljo 80 plačanih pripravništev, ki trajajo pet mesecev, v okviru katerih bodo pripravniki vključeni v enega ali več oddelkov Generalnega sekretariata Sveta. Pripravniki morajo biti prebivalci ene od držav članic EU in znati vsaj dva uradna jezika EU. Gre za plačano pripravništvo.

Več podrobnosti je na voljo na:
http://www.consilium.europa.eu/contacts/traineeships-office/paid-traineeships.aspx?lang=en 

Rok za prijavo na vsa zgoraj opisana pripravništva je 31. avgust 2012!

Vir: Eurodesk, 16. 8. 2012

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)