Predmetnim razvojnim skupinam na Zavodu RS za šolstvo, ki jih sestavljajo različni strokovnjaki: učitelji, svetovalci, univerzitetni profesorji …, je znova uspelo pripraviti številne priročnike za splošne predmete v osnovni in srednji šoli. Priročniki so didaktično gradivo, v katerem se odraža razvojno delo predmetnih skupin na področju posodobitev pouka v osnovnošolski in gimnazijski praksi.

Urednici zbirke priročnikov dr. Amalija Žakelj in mag. Marjeta Borstnar sta prve izvode priročnikov izročili urednikom in urednicam priročnikov za biologijo, matematiko, zgodovino, geografijo, glasbo in psihologijo. Prav vsi uredniki so ob svečanem prejemu svojega izvoda izrekli posebno zahvalo tehnični urednici Alenki Štrukelj, ki je nevsiljivo a vztrajno sodelovala z uredniki.

Tiskani izvodi priročnikov so brezplačni in bodo učiteljem razdeljeni na prihajajočih strokovnih srečanjih, tako imenovanih študijskih skupinah, digitalni izvodi priročnikov pa se nahajajo v Digitalni knjižnici ZRSŠ: www.zrss.si/digitalnaknjiznica – vabljeni k branju in uporabi.

Vir: SIO, 2. 9. 2013

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)