Podelitev priznanj RS za poslovno odličnost za leto 2009 (PRSPO), ki je najvišja državna nagrada za dosežke na področju kakovosti poslovanja kot rezultata razvoja znanja in inovativnosti, bo v Kongresnem centru Brdo v sredo, 7. aprila, ob 18. uri.

V sredo, 7. aprila, ob 14. uri pa bo na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo novinarska konferenca, na kateri bodo minister Gregor Golobič, v.d. direktor Urada RS za meroslovje mag. Mirko Stopar in predsednik razsodniške skupine Vojko Križman raglasili letošnje dobitnike priznanj.

Delo posameznih organov PRSPO koordinira Urad RS za meroslovje v okviru MVZT, ki strokovne naloge izvaja strokovne naloge v imenu vladnega Odbora za priznanja RS za poslovno odličnost. Odboru predseduje ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs.

Priznanje PRSPO temelji na devetih merilih evropskega modela odličnosti EFQM, s čimer se zagotavlja primerljivost z evropsko nagrado za odličnost. Kriteriji, ki jih ocenjevalci PRSPO uporabljajo za ocenjevanje organizacij so enaki kriterijem evropske nagrade za odličnost ter večine nacionalnih nagrad v Evropi.

V petek, 2. aprila, pa je v Uradnem listu RS že izšel letošnji javni razpis za zbiranje vlog za PRSPO. Na razpis se lahko do 26. maja prijavijo slovenske organizacije zasebnega in javnega sektorja v treh kategorijah, odvisno od dejavnosti in velikosti (števila zaposlenih) organizacije. Odbor za priznanje RS za poslovno odličnost je na seji v začetku marca sklenil še dodatno podpirati in vzpodbujati organizacije k vključevanju v poslovno odličnost. Zato so za leto 2010 vsi prijavitelji opravičeni plačila prijavnine in predhodne oddaje namere za sodelovanje.

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)