Kot v letu 2010, bodo imeli srednješolci možnost tri do deset mesečnega bivanja v tujini s pomočjo programa Comenius. Akcija Individualna mobilnost učencev je namenjena učencem osnovnih/srednjih šol in jim omogoča, da preživijo od 3- do 10 mesecev na šoli gostiteljici in pri družini gostiteljici v tujini.

Cilj akcije je nuditi učencem pridobivanje učnih izkušenj v evropskem okviru, razvijati njihovo razumevanje za raznolikost evropskih kultur in jezikov ter jim pomagati pri pridobivanju kompetenc, ki so potrebne za njihov osebnostni razvoj. Poleg tega je cilj akcije vzpostaviti trajno sodelovanje med sodelujočimi šolami in jim omogočiti priznavanje učnih obveznosti učencev, opravljenih na partnerski šoli v tujini.

Prijavo lahko oddajo šole, ki so ali so bile vključene v Comenius šolsko partnerstvo iz držav, sodelujočih v akciji. Šole pošiljateljice oddajo prijavo na nacionalni agenciji v svoji državi. V šolskem letu 2011/12 so to Avstrija, nemška in francosko govoreča skupnost v Belgiji, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Italija, Latvija, Lihtenštajn, Luksemburg, Norveška, Poljska, Slovaška, Slovenija, Španija in Švedska.
Učenci, ki jih bodo šole izbrale za sodelovanje, morajo biti stari vsaj 14 let in redno vpisani v šolo upravičenko. Način prijave bo natančneje opisan v razpisni dokumentaciji.

Razpis 2010>> Rok prijav do 1. 12. 2010.

Več informacij:
Evropska komisija, 3. 9. 2010
,
CMEPIUS: Individualna mobilnost učencev in novica, 6. 9. 2010.

(Skupno 8 obiskov, 1 današnjih obiskov)