Zveza slovenskih društev za boj proti raku in Zavod Republike Slovenije za šolstvo sta tudi v tem šolskem letu izvedla program, imenovan Vzgoja za nekajenje, katerega cilj je ozaveščanje učenk in učencev o negativnih učinkih tobaka na zdravje. Program med drugim vključuje podpisovanje slovesne izjave o nekajenju in izpolnjevanje anketnega vprašalnika o pomenu zdravega življenjskega sloga ter o škodljivih učinkih tobaka na zdravje mladostnikov.

Tudi v tem šolskem letu je program potekal po vsebinskem načrtu na osnovnih šolah. Ob Tednu boja proti raku (od 5. do 9. 3. 2018) so na kulturni prireditvi na OŠ Koroški jeklarji na Ravnah na Koroškem po regijskem pristopu izmed 16 920 prejetih in pravilno izpolnjenih anketnih vprašalnikov izžrebali 88 sedmošolcev sodelujočih osnovnih šol.

Izžrebani učenci in učenke so prejeli nagrado, ki je že tradicionalna – enodnevni izlet v Gardaland, ki bo v soboto, 19. maja 2018. Prijetno druženje učenk, učencev, učiteljev in svetovalcev je del celostnega programa, ki želi dvigniti raven znanja na področju krepitve in varovanja zdravja mladostnikov. Želijo si, da bi mladostniki spoznali, da se lahko prijetno zabavajo in družijo tudi brez škodljivih razvad.

Vir: ZRSŠ, 17. 5. 2018

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)