Na spletišču ministrstva za delo je z dne 27. 6. 2014 objavljena novica, da je ministrica dr. Anja Kopač Mrak obiskala socialnovarstveni program Projekt Človek. Gre za enega največjih in najuspešnejših programov, ki deluje na področju preprečevanja zasvojenosti. Program je umeščen v petletno financiranje s strani ministrstva. Za njegovo delovanje, predvsem za plače zaposlenih, ministrstvo v letu 2014 namenja 801.563,45 evrov.

Ministrica dr. Anja Kopač Mrak je v pogovoru s strokovnimi delavci programa in uporabniki izrazila zadovoljstvo z njihovim delom in dejala, da tovrstni programi uspešno dopolnjujejo javno socialnovarstveno mrežo. Prav področje socialnega varstva je tisto, kjer se takšna uspešnost in učinkovitost kaže še v posebni obliki, saj se na takšen način oblikujejo zelo kakovostni in uporabnikom bolj prilagojeni programi.

Društvo Projekt Človek je nevladna, humanitarna in neprofitna organizacija, ki že od leta 1994, kot največja organizacija na področju zasvojenosti, nudi podporo v obliki terapije, psihosocialne rehabilitacije in učenja za samopomoč osebam, ki imajo težave z zasvojenostjo s prepovedanimi drogami. V zadnjem času pa se nanje obrača tudi vse več tistih, ki imajo težave (tudi) z drugimi oblikami zasvojenosti (ne kemične oblike zasvojenosti). Poleg zasvojenim nudijo pomoč in podporo tudi njihovim bližnjim. Znotraj programa Projekt Človek se izvaja sedemnajst podprogramov, ki delujejo na področju Ljubljane, Gorenjske, Koroške, Štajerske, slovenske Istre, Kočevja in Dolenjske.

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)