Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport smo, da bi čimprej in celostno zagotovili enake možnosti izobraževanja na daljavo vsem šolajočim otrokom, vzpostavili projekt DIGI Šola. Prek projekta želimo dolgoročno zmanjšati razkorak med tistimi, ki imajo dostop do interneta in ustrezno opremo ter tistimi, ki je nimajo.

S pomočjo donatorjev – pomagajo nam tako večje gospodarske družbe kot manjša zasebna podjetja, veliko donacij pa prispe tudi od društev in posameznikov – smo doslej zbrali preko 1.000 računalniških naprav in 800 modemov, z več kot 2.000 računalniki pa so na pomoč priskočile tudi šole po vsej državi. In projekt nadaljujemo. Podatke o otrocih, ki potrebujejo digitalno opremo, šole sporočajo območnim enotam Zavoda RS za šolstvo, kjer sprejemajo tako materialne donacije kot finančna sredstva, ki bodo omogočila nakup računalniške opreme.

Vir in več informacij: MIZŠ, 8. 4. 2020

V dobrodelnem projektu, v katerem so  sodelovali Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo ter donatorji A1, Telekom Slovenije in Bitstamp d.o.o. bo tako učenkam in učencem zagotovljen mobilni dostop do interneta in računalniška oprema.

Dobrodelni projekt še poteka in zato zaprošamo vse donatorje, ki želijo pomagati s finančno podporo ali z donacijo IKT opreme (računalniki, tablični računalniki, modemi, ipd.), da se obrnejo na nas preko elektronskega naslova .

Več informacij: ZRSŠ in MIZŠ, 7. 4. 2020

Z zbiranjem nadaljujejo: ZRSŠ, 23. 4. 2020

(Skupno 115 obiskov, 1 današnjih obiskov)